Пам’ятаєте, як Наташа Ростова вкрай хотіла моркв’яного морозива. Вона, сердешна, думала, що такого бути не може. Зараз ми маємо все і навіть більше, ніж знаємо. В цьому навіть деяка проблема. Тому є такі гастрономічні сноби (як для решти „нормальних"), котрі називають себе, чи ваганами, чи вегетаріанцями (а ті, відповідно додають собі прикладки типу лакто-, ово-, навіть лакто-ово – ті, що вживають молоко, яйця, або те й інше), є ще різні сироїди і навіть праноїди.. Але сьогодні не про те. Сьогодні мова про дивовижне Моркв’яне печиво, котре сподобається геть всім нашим читачам, більшість з яких, я вірю, корисно-поживно-їди (термін створено щойно на цій сторінці, альтруїстично надаю його у користування;).
Так ось, щоб приготувати цю сонячну духмяну здобу потрібно:
- вершкове масло (або гі) – півсклянки
- коричневий цукор (склянка, або за смаком, або і без)
- 2 яйця (або замінити на агар-агар, або чимось ще або і обійтися)
- пекарський порошок 2 ч л
- сода 1\2 ч л
- кориця 1 ч л
- мускатний горіх 1\2 ч л
- вівсяні пластівці – 2 склінки
- склянка родзинок
- 2 склянки тертої моркви
- склянка кураги
- склянка дріблених горіхів
Що з усім цим добром робити? Масло розтерти з цукром, додати яйця (якщо ви їх їсте), просіяти борошно, змішати із іншими інгредієнтами. З тіста можна робити любі вашому серцю фігурки, помітити їх в прогріту духовку і через 15-20 хвилин, п’янкий аромат золотого печива заполонить вашу оселю. Все – можна вже їсти!:)
Смачного і корисного вам!
Дріблені морква і горіхи, це покращує травлення, а говне - це дуже корисно!:)
ВідповістиВидалити