понеділок, 18 квітня 2011 р.

Моркв’яне печиво


   Памятаєте, як Наташа Ростова вкрай хотіла морквяного морозива. Вона, сердешна, думала, що такого бути не може. Зараз ми маємо все і навіть більше, ніж знаємо. В цьому навіть деяка проблема. Тому є такі гастрономічні сноби (як для решти „нормальних"), котрі називають себе, чи ваганами, чи вегетаріанцями (а ті, відповідно додають собі прикладки типу лакто-, ово-, навіть лакто-ово – ті, що вживають молоко, яйця, або те й інше), є ще різні сироїди і навіть праноїди.. Але сьогодні не про те. Сьогодні мова про дивовижне Морквяне печиво, котре сподобається геть всім нашим читачам, більшість з яких, я вірю, корисно-поживно-їди (термін створено щойно на цій сторінці, альтруїстично надаю його у користування;).
Так ось, щоб приготувати цю сонячну духмяну здобу потрібно:
-         вершкове масло (або гі) – півсклянки
-         коричневий цукор (склянка, або за смаком, або і без)
-         2 яйця (або замінити на агар-агар, або чимось ще або і обійтися)
-         пекарський порошок 2 ч л
-         сода 1\2 ч л
-         кориця 1 ч л
-         мускатний горіх 1\2 ч л
-         вівсяні пластівці – 2 склінки
-         склянка родзинок
-         2 склянки тертої моркви
-         склянка кураги
-         склянка дріблених горіхів
Що з усім цим добром робити? Масло розтерти з цукром, додати яйця (якщо ви їх їсте), просіяти борошно, змішати із іншими інгредієнтами. З тіста можна робити любі вашому серцю фігурки, помітити їх в прогріту духовку і через 15-20 хвилин, пянкий аромат золотого печива заполонить вашу оселю. Все – можна вже їсти!:)


Смачного і корисного вам!






1 коментар:

  1. Дріблені морква і горіхи, це покращує травлення, а говне - це дуже корисно!:)

    ВідповістиВидалити