Тиждень тому був день явлення Шрі Ганеши - неймовірної особистості, що відповідає за перепони у нашому житті та їхню відсутність, за удачу, Ефір, мудрість, вченість і веселощі. Він великий ласун і особливо полюбляє солодощі модака. Для тих, у кого не було змоги потрапити на минуле заняття Радха-клубу далі їхній рецепт:
- 2 чашки рису,
- 1 чашка коричневого тростяного цукру (або звичайний, розплавлений до карамелі; ми взагалі використовували мед),
- 1 чашка тертого кокосового горіху,
- 1 чайна ложка меленого кардамону,
- трішки солі.
Спосіб приготування:
- обсмажити на сухій сковороді рис протягом кількох хвилин, потім промити його,
- розмолоти рис до пастоподібного стану у бленедері із невеликою кількістю води,
- дві чашки води довести до кипіння і додати до неї цукор,
- коли цукор розчиниться, додати готову рисову пасту, сіль, кардамон, кокосову стружку, варити до загустіння,
- коли цукор розчиниться, додати готову рисову пасту, сіль, кардамон, кокосову стружку, варити до загустіння,
- зробити із маси кульки діаметром 3-4 сантиметра, зробити в центрі кожного заглиблення пальцем (розрахуйте, щоб із всієї маси вийшла 21 кулька, оскільки це число улюблене у Шрі Ганеши),
- 10 хвилин готувати кульки на пару,
- запропонуйте страву на вівтарі (або подумки прочитайте молитви у тій традиції, до якої ви відноситеся; а потім піднесіть кульки модакі Ганеші.
Ганеша завжди оберігає тих, хто ставиться до нього любляче і приязно, надто, якщо вони знають такі тонкощі його гастрономічних уподобань.
Можете підносити модакі щоразу коли вам потрібна підтримка Ганеши у подоланні перепон, коли ви починаєте нову справу, навчання, бізнес, новосілля.. або ж тоді, коли ваше серце хоче поділитися радістю і любов'ю.
Ом Шрі Гашешая Намаха
Немає коментарів:
Дописати коментар