четвер, 24 березня 2011 р.

Холі – кольоровий фестиваль Весни в Індії




Як зустрічають весну в Індії.
Холі – свято першого повного місяця березня. Це божевільно веселий фестиваль фарб. Раніше його називали Холіка за іменем демониці, яка уособлювала зиму. Саме ж свято, це як веселе жертвопринесення Камадеві – індуїстському прототипу Купідона; також як закликання Весни, гарного врожаю і всього позитиву, який тільки може прийти в життя.
В дні фестивалю немає ні бідних, ні багатих, ні старих, ні молодих, ні сикхів, ні мусульман з індуїстами та християнами – суцільна маса посмішок, щасливих лиць, тіл обмазаних кольоровими порошками та облитих фарбованою водою.
У кожному місті є своя традиція, але всі вони зводяться до одного – веселого розфарбовування простору. Ці чарівні кольорові порошки зроблені із трав та спецій, це своєрідна профілактика від інфекційних захворювань, як кажуть аюрведисти. Також люди смакують якийсь особливий напій тандай, як стверджують очевидці, із незначною долею марихуани. Можливо ще й тому на фестивалі аж так весело. У будь-якому разі, на такий мега-екстаз, кожному потрібно обовязково подивитися вживу! (збираймося наступного року!;)
А до чого нам кундаліні йогам це індійське свято? – спитаєте ви. - Може й ні до чого, - скажу вам я, - але воно таке пістряве, веселе і життєрадісне, що чому б нам не насолодитися разом з індійцями соковитим кольором та Весною).
















Немає коментарів:

Дописати коментар