четвер, 16 грудня 2010 р.

Ліла - духовна гра усвідомленості

Є така чудова гра Ліла. Одна із найстаріших ігор, більше 2-х тисяч років. І цікава вона тим, що це є гра в самопізнання, духовна мапа розуміння себе.
Як же все відбувається? Для початку треба подбати про товариство, - щоб були люди ідейно близькі, які вам приємні (адже з ними доведеться сусідувати в ігровій кармінній подорожі). Потім потрібне миле тихе місце (адже гра може затягнутися на довго). Ну, і звісно саме ігрове поле, підказки до нього, гральний кубик і фішки для кожного гравця.
Ну що: почали!
Для початку треба викинути кожному 6-ку на кубику. У декого вийде з першого разу, декому доведеться довго це робити (тут теж залежить все від настрою, чи готовий гравець до подорожі, - гра може не пускати гравця; також слід із повагою ставитися до самої гри і системи, а то можуть чекати несподівані сюрпризи).
Викинути 6-ку – означає втілитися у земному житті – з цього і почалася наша подорож, ми знову її імітуємо, щоб пройти шлях полями гри – їх всього 72. кожне поле має свою назву і пояснення до нього. Власне вдумливе і усвідомлене просування цими клітинками і дає гравцю змогу зрозуміти свої координати на даному етапі життя.
На деяких клітинах на гравця чатують змії – гнів, заздрощі, погана компанія – ці клітинки провалюють гравця знову на нижні і змушують по-новому перегравати ситуації. Також на деяких клітинках є стріли, що ведуть гравця вперед, такі якості, як безкорисне служіння богу, співчуття, можуть багато чого в цьому світі. Гравець часто може блукати тими само клітинками і робитиме це доти, доки не осягне причину тупика.
Коли гравці збираються до волі часто, в їхній мові можуть зявитися спільні сленгові словечка, - потамагуити, змія укусила..
Ця гра дає можливість поспостерігати за своїм життям, схемами поведінки та власними життєвими закономірностями, ніби відсторонено: злети і падіння стануть сприйматися все рівніше і з кожною життєвою задачею, гравець ставатиме все усвідомленим і ближчим до мети – реалізації.   



   На цьому сайті можна грати онлайн, робити хід один раз на добу і весь день осмислювати поле, котре потрапили. Тут кожного гравця заохочують вести щоденник, інакше не впускають у гру. Це теж сприяє більшому усвідомленню себе, своїх дій, стереотипів і закономірностей Гри Життя. 

2 коментарі:

  1. Ухти, Ліла, а коли вона буде відбуватись, можна приєднатись?

    ВідповістиВидалити
  2. Можна) - грали недавно, народ набереться - знову будемо.

    ВідповістиВидалити