середу, 23 березня 2011 р.

Користь росточків





Весна чемно постукалася і прийшла до нас через календар на стіні, тепліші довші дні і передчуття нового життя. Однак більшість нас радіє цьому черговому відродженню природи якось крізь млявий авітамінозний настрій. Фрукти-овочі вже не ті, зелень ще не та, решта раціону безнадійно приїлася. Ну і на питання «что дєлать?!» прийшла дуже проста і корисна відповідь – їсти ростки.
Ростки злаків я вже давно використовувала, навіть якийсь час пила сік із ростків пшениці (прекрасна річ!). Однак одкровенням цього сезону, особисто для мене, стали бобові ростки, а саме машові. Гадаю, багато хто знайомий із ними за китайською та японською кухнею, у нас їх ще називають соєвими ростками або мунгдаловими.
Виглядають ці бобові так, як на картинці вгорі, а пророслі, - зліва. Мій досвід співпраці із ними такий – заливаю їх на ніч або на день водою, потім зливаю, промиваю і залишаю із напівприкритою кришкою проростати. Вони дуже швидко прокльовуються і випускають дивовижні соковиті білі росточки. Коли ви їх їсте, то буквально відчуваєте, що означає їжа збагачена праною!! Однак, щоб не було дуже сумно їх просто так собі їсти, то додаю останнім штрихом до рисово-овочевих страв, салатів, або посипаю ними сир, і маю чудовий енергетичний бутер, або заливаю якоюсь закваскою і виходить смачний коктейль.
Експерти кажуть, що в цьому продукті міститься багато естрогену, білків, кальцію, фосфору ну і ще всіляких елементів. Головне ж, що після такої їжі настає благодатно-активний стан, - хочеться ще більше жити-творити і ділитися.
Також можна пророщувати інші бобові і майже всі види насіння – користь від цього теж немала.
Купити придатний до пророщування маш можна або в узбеків на базарі або в еко-магазинах (я свій брала в Хлібі на Нивках – майже реклама;).

Смачного і корисного вам обіду! 

Немає коментарів:

Дописати коментар