четвер, 17 березня 2011 р.

Сат Нам


Сат Нам – що це? - може подумати новачок на класі з кундаліні йоги. Йому, звісно, розкажуть, що це бідж мантра (тобто, мантра-насіння, першоджерельна) і у вільному перекладі звучить, як Істина є Ім’я. Нею, власне, і закривають простір класу.
Крім цього, більш заглиблений студент може помітити, що кундалінщики так вітаються, прощаються і взагалі висловлюють різні емоційні реакції й дії цією словосполукою.
-  Ну і чому так? – можна себе\когось запитати.
Власне про це мова далі.
Сат Нам – це слова із Мул Мантри, з якої починається духовна поема Гуру Нанака Джап Джи. Початок такий:
Е(і)к Он(г) Каар
Сат Нам
Що означає – Єдин Творець Істина Його Ім’я.
-   І що це нам дає? – можете поцікавитися, і я у відповідь продовжу свою думку.
Коли Йогі Бхаджан приїхав до Америки в кінці 60-х, його першими учнями були хіпі. Ідентифікація у них була непевна, і він, як справжній майстер, дав їм не тільки вчення, а й стиль життя. З того часу «Сат Нам» стали використовувати як привітання –    я радію і приклоняюся перед Богом-Істинною в тобі, і у відповідь – ті ж само слова. Хіба не чудово?!
Один чоловік казав, що ця проста мантра, завжди якорить його. Тільки-но він забув хто він і чому тут – Сат Нам рятівником летить крізь простори Всесвіту до його голови і ніжно зпурхує із його вуст людям у вуха – благодатно і збалансовано стає. Ви самі спробуйте попромовляти – це нектарні дорогоцінні карамельки, що перекочуються вашим язиком та губами. Проста хімія божественного.
Сат Нам!)

Немає коментарів:

Дописати коментар