понеділок, 12 вересня 2011 р.

Мул Мантра

Єдин Творець, Істина - Його ім'я,
Він діє, створюючи все, що є,
Поза страхом, поза ворожістю, поза смертю,
Ненароджений, самомутній, Він досягається з милості Гуру.
Плвторюй!
Істина була спочатку творіння, 
Істина була спочатку часів,
Істина жива і зараз. О, Нанак, Істина буде у всі часи.


ек он(г) кар сат нам карта пур(а)кх
нірбхо нірвер акал мурат
аджуні себхан(г) гур прасад
джап
ад сач джугад сач
хе бхі сач нанак хосі бхі сач

   Мул Мантра, або першо-мантра, корінна мантра - лежить в основі сикхізму. В ній закодована головна квінтесенція Істини. З Мул Мантри починається Джапджи, поема Гуру Нанака. Вважається, що це були перші слова, що зронив Майстер після просвітлення, - 40 послідовних віршів, що і становлять поему. Повторюючи цю мантру мовою оригіналу, ми задіюємо певні центри головного мозку особливою вібрацією, що розкриває перед кожним практикуючим великі можливості. 
   Якщо начитувати цю мантру щодня по 11 разів (або по повному кругу чоток - 108) протягом 40 днів (90, 120 чи 1001), то це може переписати нашу долю, задати їй найкоротше і найдієвіше русло до Цілі. Однак, слід бути обережним, оскільки позитивні результати можуть прийти після тривалих кармічних чисток, такщо слід бути готовим до форсування подій у житті. 
   Вважається, що всесвіт складається із 108 першоелементів, Мул Мантра складається із 108 букв на Гурмукхі. Вібрації цього вірша всепроникні. Варто лише спробувати промовити його. 
   Якщо ви вирішили таки начитувати цю мантру, то слід пам'ятати, що кожен звук треба промовляти чітко, вдумливо, із паузами, особливо тривала пауза між Сейбхонг і Аджуні. Літери "ч" в кінці вірша читаються наголошено, звук близький до українського "ч". Промовляючи, відчувайте пранічну основу кожного звука, відчувайте вібрацію у собі і навколо, насолодіться зв'язком із вічним  нескінченним Джерелом. 







Немає коментарів:

Дописати коментар