четвер, 13 жовтня 2011 р.

Чарді Кала


   Що таке Чарді Кала (інколи Чердікала)? Це одне із важливих понять сикхізму і означає воно "піднесений дух, оптимістичність, возвишений стан свідомості". Це є одним майже із обов'язків сикхів (учнів), також це згадується в Кодексі Учителя (Федерації Вчителів Кундаліні йоги) як одна із важливих граней - не піддаватися емоційному сум'яттю, рахувати свої благословення, а не прокляття, завжди бути повними балгодаті та достоїнства.
    Ось що Йогі Бхаджан говорив про це: "В сикхській дхармі є один незвичний принцип: "Чарді Кала" - ""Піднесений дух". Іншими словами, якщо ви християнин, це називається Воскресіння. Невпинне Воскресіння. Не раз, а постійно, щоразу, щомиті." 
   Подібні моменти лежать в основі позитивної психології і практичності в цьому набагато більше, ніж може здатися на початку. Найлегше потонути в океані сопель, токсинів і негативності, що так і оточують більшість із нас. Коли людина починає практикувати, бере на себе зобов'язання і виконує якийсь комплекс чи медитацію, вона починає очікувати, що через 40 (90-120) днів життя круто поверне у напрямку сонячних пляжів. У декого й таке на якийсь момент буває, але більшість спостерігає й далі сірі пейзажі, хоча погоджується, що стало набагато комфортніше і приємніше це робити. 
   Один із відомих ведологів Олег Торсунов каже, стережіться солодких моментів життя, вони присипляють вашу духовну пильність. Найкращі моменти - то найгірші і найтяжчі, саме в них ти зростаєш і виходиш істинним переможцем. Адже нам дається рівно стільки негараздів, скільки ми можемо перенести, і чим більше їх дають, тим сильнішими нас вважають вищі сили, а Чарді Кала, то як внутрішній комфорт, що може собі дозволити кожен, переходячи різні етапи своїх життів. 
   

Немає коментарів:

Дописати коментар