понеділок, 21 листопада 2011 р.

Німітта - астрологія читання простору по знаках

   Коли говорять про астрологію, більшість людей вважає, що це стосується тільки дати народження, тобто створення натальної карти. Однак ця наука набагато більш багатогранна і неймовірно практична. 
   Є 6 гілок джйотіша (ведичної астрології) - гола (спостереження за астрономічними тілами, те що у нас називають астрономія), ганіта (астрономічні та астрологічні прорахунки), джатака (власне натальна астрологія, та, до якої ми більш всього звикли), прашна (хорарна астрологія, - це відповіді на конкретні питання людини без застосування натальної карти), мухурта (елективна астрологія - вибір дати для початку будь-якої справи - зачаття, поїздки, бізнесу) і нарешті німітта (інтерпретація знамень; про неї власне і поговоримо далі).
   У ведичних класичних трактатах - "Самхіта скандхі",  "Бріхат самхіта" йде мова про те, як тлумачити знаки простору, що нас оточують - політ птиці, почуті фрази, зустрічні люди тощо. У нас багато народних прикмет містить у собі елементи німітти, адже ведична культура - це наша першокультура, яка збереглася уривками в мові та усній традиції (далі до цієї теми ще повернемося). Наприклад, та ж прикмета - не повертатися додому, якщо щось забувся, а раптом вже повернувся, то подивися в дзеркало. Здавалося б бабусині казки! Але давайте зануримося глибше - вийшов із дому і щось важливе забув взяти - людина у стані розгубленості, так чи інакше у такому стані вона може і на дорогу неуважно дивитися і у спілкуванні допускати помилок - тобто організовувати свій день за несприятливим для себе сценарієм. Що ж трапляється, якщо людина повернулася і подивилася в дзеркало - вона самоідентифікувалася принаймні із своїм фізичним тілом - ось, я так і така-то і задачі в мене такі і такі-то. 
   Звичайно, прикметі вір, але перевір. І в древніх текстах серед сприятливих знаків ми можемо зустріти слонів, брахмачаріїв, несприятливих - горлання віслюка - все те, що у нашому повсякденному житті ми рідко можемо зустріти. Тому слід розвивати чисту інтуїцію божественного каналу, яка і підкаже як саме трактувати знаки, що ми отримуємо у певному просторі за певних обставин. Для цього є багато технік в арсеналі Кундаліні йоги, було б бажання практикувати. 
   Однак знову до знаків. Всі звуки інформативні. І наш простір так зав'язаний, що не дарма (чхнула двічі! - а це теж знак підтвердження) думки з'являються в унісон із чиїмось кашлем, гавканням собаки чи звуку скрипки. Вважається, якщо ми чуємо звуки державного гімну - це звуки Сонця (також крик півня, політичні заклики, голос батька, глави держави). 
   Звук води, тихої приємної мелодії, задушевних розмов, молитви, інші спокійні звукові вібрації - це знаки Місяця. Звуки машин, літаків іншої техніки, точіння ножів, шкварчання кухні, бормашини, манікюрних пилочок, боротьби, конфліктів - так до нас озивається Марс (слід розрізняти із якої гуни він шле свій месидж). 
   Шелест книги, жарти, інформативна мова, тенісний спорт, веселість, сміх, дитячі окрики, юнацький галас - через це ми чуємо Меркурія. Через релігійні чи державні церемонії, доклади лекторів, дзвони, вчителів до нас озивається Юпітер. Танцювальна музика, дівочий галас, жіночий голос, звуки кришталю, розмови про прекрасне, мистецтво, ювелірні вироби - це все знаки Венери. Дуже сприятливо, коли під час якоїсь вашої думки ви почули голубине воркування - це явний знак благісної Венери. Навесні ці звуки активізовуються і Венера прокидається - жінки починають одягатися для неї, і всіх охоплює легка ейфорія юності, передчуття літа та чуда. 
   Тиша - це основна музика Сатурна. Також про Сатурна сповіщають його підлеглі ворони (частіше їх чути саме взимку - час сурового Сатурна), низький монотонний гул, розмови старих людей.
   Синтетичні звуки, електронна. комп'ютерна техніка, тяжка музика (також електронна), лайка, крик чайок, сов - це голоси Раху і Кету, тіньових планет. 
   Ще є такий суто внутрішній індикатор сприятливих знаків. У той момент, коли ви почули від когось до вас якусь пропозицію чи прохання, чи якась думка прийшла вам у голову і при цьому ви відчули, як підсмикнув м'яз вашого ока, руки, або будь-якої іншої частини тіла - це дуже гарна підказка! Для жінки сприятливим є, якщо її ліва частина тіла відреагувала на інформативний подразник - здригнулася повіка, кольнуло, завібрувало; і навпаки - якщо права сторона тіла реагує, це не дуже гарний знак. Для чоловіків все навпаки - сприятливо, якщо реагує права сторона тіла, і несприятливо, якщо ліва. Практика слухання підказок своїм тілом розвиває більшу усвідомленість, зв'язок із собою, інтуїтивність і розуміння вищої своєї цілі. 


2 коментарі:

  1. Мені надзвичайно цікаво було! Багато прояснилось - із колись відомих частинок склалась цілісна картинка. Особливо про особливості планет -круто! А я живу в місцевості де довкола будуються нові будинки і постійно чути звуки Марса - як мені розуміти ці знаки?

    ВідповістиВидалити
  2. Зараз більшість із нас чує звуки Марса, Раху і Кету, ще Сатурна, інші планети менш активні у просторі. Тут треба індивідуально дивитися які звуки і коли саме, при яких обставинах ми чуємо. При нагоді поговоримо).

    ВідповістиВидалити