середу, 23 листопада 2011 р.

Жіноча медитація для балансування місячних центрів

   Останнім часом наші студентки стали все частіше запитувати про суто жіночі практики в Кунділіні йозі. Тому щоб відповісти розгорнуто всім і одразу створено цей пост.
   Згідно вченню Йогі Бхаджана, в жінок є 11 місячних центрів, що активізовуються що 2-2,5 дні протягом 28 днів. У кожної жінки індивідуальна послідовність. Це не збігається із менструальним, зодіакальним місячним циклами. У чоловіків же є один місячний центр на підборідді. Вважається, що носіння бороди дає більшу стійкість та стабільність цьому центру, і відповідно, психіці чоловіка.
   Емоції жінки змінюються від зміни активності цих центрів. Цим і пояснюється незбагненність жіночого настрою для чоловіків. Коли активний місячний центр, що знаходиться в статевих органах - жінка має піднесений стан, вона дуже люб'язна. Активізація місячного центру в стегнах робить жінку ґрунтовною, врівноваженою. Коли активізовується центр у пупку - жінка стає невпевненою і вразливою (це можна пропрацювати відповідними практиками - Сат крійєю, диханням вогню, комплексами для пупкового центру). Центр, розміщений в грудях проявляє в жінці співчутливість, безмежну любов до оточення. Шийний місячний центр робить жінку романтичною. А коли центр, розміщений у губах активізовується, жінка стає або комунікативною, або мовчункою (це теж можна пропрацьовувати за допомогою практик Кундаліні йоги). Найпіковіший період, коли центр, що знаходиться в щоках активізовується - це робить жінку нервовою, занепокоєною. Активізація центру, що розміщений в мочках веде до моралізаторства і пошуку сенсу у всьому. Місячний центр у бровах надихає і проявляє творчість у жінці. Коли ж активізовується цент, розміщений по росту лінії волосся, то жінка стає ідеальним втіленням жіночності - сердечною, надійною, спокійною - в цей момент підсилюється сяйво її німба.
   Що ж із всім цим робити? Звичайно практикувати!:) У Кундаліні йозі є прекрасна суто жіноча медитація для Балансування Місячних Центрів. Вважається, що це вища практика для жінок, найбільш творча. Вона допомагає позбавитися звичок, балансує місячні центри, внутрішній місячний цикл, зодіакальний місячний цикл, дає змогу пережити власний досвід істинної жіночої суті. Також це балансує ендокринну систему і енергію між всіма її місячними центрами. 
   Здається, сказано багато для того щоб надихнутися на цю практику, тим більше, що виконується вона перед сном у дуже зручній позі. Слід лягти на живіт, впертися підборіддям, руки витягнути вздовж тіла долонями вгору. Ментально повторюємо мантру Са Та На Ма (Нескінченність, Життя, Смерть, Переродження). На кожен склад мантри з'єднуємо пальці (як в Кіртан крійї): на Са - великий і вказівний, на Та - великий і середній, на На - великий і підмізинний, на Ма - великий і мізинець. Натискаємо відчутно, ніби вдруковуємо мантру пальчиками. При цьому тримаємо стійку візуалізацію енергетичного потоку - золотий промінь входить через маківку і виходить через міжбрів'я - утворюючи цим ніби латинську літеру L/ Медитацію варто виконувати перед сном (можна навіть у ліжку). 
   Рекомендую переглянути відео чудової Маши Калініної, котра дуже красиво і ясно розказує про цю незрівнянну практику.


   Тривалість медитації 3-31хвилина (7, 11, 22). 



Немає коментарів:

Дописати коментар