суботу, 7 квітня 2012 р.

Зміна розкладу на найближчі тижні та практика

   Передвеликодній тиждень у наших групах будуть невеличкі канікули, а саме: не буде занять на Пушкінській 12 квітня (четвер) і на Льва Толстого 10 та 14 квітня (вівторок і субота) а також не буде 21 квітня (субота). 17 квітня (вівторок) заняття буде!:). 
   Сподіваюся ви з цього не сильно радієте чи сумуєте, а просто приймаєте як факт. Тим більше, що після семінару я повернуся із багатьма цікавинами!
   На ці вихідні пропоную почати робити одну розкішну практику, як групову Садхану. Це буде 3-хвилинна Сат Крійя.
   Сат Крійя

малюнок 1
   Перед виконанням відкрийте простір, можете зробити кілька хвилин розминки (прогини спини, повороти корпуса тощо). Сядьте на коліна і п'яти, вирівняйте руки над головою (якщо ви тільки почали практикувати, то складіть долоні разом у молитовній мудрі (малюнок 1), якщо вже тривалий час, то переплетіть всі пальці (у чоловіків правий великий зверху, а у жінок лівий) крім вказівних (малюнок 2). Руки притиснуті до вух, рівні в ліктях, плечі притиснуті до голови. Промовляйте мантру Сат Нам (Істина є Ім'я) із пупкового центру розмірено приблизно 8 раз на 10 секунд, щоразу втягуючи пупок на Саат і розслаблюючи його на Наам. При цьому кореневий та діафрагмовий замки відбуватимуться автоматично, щойно ви ввійдете в ритм. Щоразу повторюючи мантру відбуватиметься тонке змішування енергій прани і апани - це даватиме благісну якість нейтральності і спокою в пупку.
малюнок 2
   Дихання відбувається саме, не потрібно фокусуватися на ньому. Хребет залишається рівним і нерухомим. В завершення - вдих, плавно напружити м'язи від основи спини до закінчення, концентрація на маківці - видих, затримка на 5-20 секунд і кореневий замок (якщо ви не практикували цю крійю на класі і не впевнені у тому, як виконувати замки, можете вільно звертатися за консультацією). Вдих і розслабитися. Релаксація в ідеалі має тривати вдвічі довше, ніж сама вправа, у всякому разі не менше самого часу виконання.
   Відео, що може допомогти зрозуміти і опанувати краще цю практику:

Немає коментарів:

Дописати коментар