пʼятницю, 8 червня 2012 р.

Гатка

   Є таке дивовижне бойове мистецтво як гатка (з гурмукхі - "той, чия свобода в граційності"). Зародилося воно ще в 16 столітті в Пенджабі (Індія) і активно практикувалося сикхами, особливо воїнами ордену акалі (що означає безсмертні; військове угруповання, що стояло за чистоту сикхізму). Стверджують, що гатка починає свою історію із Гуру Харгобінда, котрий носив на поясі  одразу два меча - Мірі і Пірі - символи духовної і світської влади. Тобто людина, що досягає досконалості у цьому бойовому мистецтві має особливий збалансований стан ума і прирівнюється до воїна-святого. 
Гуру Харгобінд
   Що з цього всього можемо взяти ми, сучасні жителі міста? Кожного періоду ми маємо різні втілення своїх ворогів. У часи середньовічної Індії воїни могли боротися із демонами свого ума через видимих супротивників. Вся ця підготовка, - танець воїна, що підсилює увагу і здатність концентрації, володіння різними типами зброї (палиця, меч, щит, ланцюг), динамічна медитація, - все для того аби відчувати біль, силу і особливість іншої людини, через любов і співчуття до неї зрозуміти себе і навіть у смерті пізнавати великий сенс буття. 
   Наразі гатку використовують у мирних цілях. Проводять заняття, на яких вчать концентруватися, балансувати півкулі головного мозку,  і найефективніше вирішувати проблеми. Мало хто із нас зустрічається із озброєними супротивниками, нас нині частіше дістають попутники в транспорті, колеги, шефи, родичі, чоловіки-жінки, діти.. На них не накинешся з палицею:), тож тренуючи себе на заняттях із цього бойового мистецтва є всі шанси виходити переможцем із побутових та соціальних баталій, одночасно із цим возвишаючи своїх опонентів. А це, погодьтеся, прекрасно!
   У Києві не так давно з'явилася чудова можливість ходити на такі заняття до  Прабху Дхарам Сінгха (Євгена Скринника). Саме 16 червня проходитиме безкоштовний майтер-клас на честь його дня народження, тож скористайтеся можливістю і не забудьте привітати!:)  








Немає коментарів:

Дописати коментар