середу, 8 травня 2013 р.

Глобальна 40-денна Садхана: "Усвідом, що інша людина є тобою"

   
Так, як всіма вже беззаперечно визнано, що Епоха Водолія остаточно розпочалася, то багато хто час від часу замислюється, - а як же жити у цей особливий час? Майстер Кундаліні йоги, Йогі Бхаджан дав 5 сутр (буквально "нитка", тезова концепція, мудрість) Епохи Водолія:
   - 2013: Усвідомити, що інша людина є вами.
   - 2014: Є прорив через кожну перепону.
   - 2015: Коли час тисне, почати, і гніт уникнеться.
 - 2016: Розуміння через співчуття або ви не зрозумієте час.
   - 2017: Вібрації Космосу. Космос розчистить шлях.
(Переклад дуже приблизний, можна звернутися до оригіналу).
   Тож сутра цього року - зрозуміти іншого, усвідомити, що в іншому відбуваються ті ж процеси, і по великому рахунку, всі ми прагнемо однієї великої Цілі. 
   Громада Кундаліні йогів розпочинає цю глобальну практику із 10 травня (по 18 червня, хоча практикувати її можна набагато довше, за бажанням). Тобто ця практика є підготовчою до дня літнього Сонцестояння, яке є екзальтацією енергії.
   Проста поза, права рука складена у кулак, вказівний палець вгору, великий на решті пальців, ліва рука на Сердечному центрі. Також цю практику можна виконувати із партнером, сидячи спиною один до одного, дотикаючись ними.
   Мантра: 

Humee Hum, Tumee Tum, Wahe Guru; I am Thine, in Mine, Myself, Wahe Guru 

(Хамі Хам, Тумі Тум - це на гурмукхі те ж що і англійською I am Thine, in Mine Myself, тобто Я твій в собі (переклад приблизний, авторський, приймаються кращі варіанти:). Коли ми промовляємо Хамі Хам - занурюємося в глибини нашого власного відчуття самості і усвідомленості. Ці слова задіюють сердечний центр. Тумі Тум - відображує глибину Іншого, іншої людини, іншої речі, невідомого іншого. Ми стаємо у відносини - Тантра гри і сили Бога. Вахе Гуру (екстатична радість рухаючись від темряви до світла) - і ми розширюємо цю полярність, досягаючи Божественного. Все, що зовні і всередині з'єднується Вахе Гуру. Задіюється сердечний (на Хамі Хам) і горловий (на Тумі Тум) центри. Зі звуком Хе - потік сили і енергії м'яко переходить в міжбрівний центр і ми завершуємо проекцію.
   Так і приходить ясність ума. Приходить відчуття власного призначення і місії життя. І виникає глибока співучасність і з'єднанність із іншими людьми і Всим Сущим.
Детальний опис практики нижче від Мірабаї Сейба:




 
    

Немає коментарів:

Дописати коментар