понеділок, 16 вересня 2013 р.

Модакі - улюблені солодощі Ганеши

   
Тиждень тому був день явлення Шрі Ганеши - неймовірної особистості, що відповідає за перепони у нашому житті та їхню відсутність, за удачу, Ефір, мудрість, вченість і веселощі. Він великий ласун і особливо полюбляє солодощі модака. Для тих, у кого не було змоги потрапити на минуле заняття Радха-клубу далі їхній рецепт:
 - 2 чашки рису,
 - 1 чашка коричневого тростяного цукру (або звичайний, розплавлений до карамелі; ми взагалі використовували мед),
 - 1 чашка тертого кокосового горіху,
 - 1 чайна ложка меленого кардамону,
 - трішки солі.
  Спосіб приготування: 
 - обсмажити на сухій сковороді рис протягом кількох хвилин, потім промити його,
 - розмолоти рис до пастоподібного стану у бленедері із невеликою кількістю води,
 - дві чашки води довести до кипіння і додати до неї цукор,
- коли цукор розчиниться, додати готову рисову пасту, сіль, кардамон, кокосову стружку, варити до загустіння,
 - зробити із маси кульки діаметром 3-4 сантиметра, зробити в центрі кожного заглиблення пальцем (розрахуйте, щоб із всієї маси вийшла 21 кулька, оскільки це число улюблене у Шрі Ганеши),
 - 10 хвилин готувати кульки на пару,
 - запропонуйте страву на вівтарі (або подумки прочитайте молитви у тій традиції, до якої ви відноситеся; а потім піднесіть кульки модакі Ганеші.
   Ганеша завжди оберігає тих, хто ставиться до нього любляче і приязно, надто, якщо вони знають такі тонкощі його гастрономічних уподобань.
   Можете підносити модакі щоразу коли вам потрібна підтримка Ганеши у подоланні перепон, коли ви починаєте нову справу, навчання, бізнес, новосілля.. або ж тоді, коли ваше серце хоче поділитися радістю і любов'ю.
   Ом Шрі Гашешая Намаха


Немає коментарів:

Дописати коментар