понеділок, 12 травня 2014 р.

40-денна медитація перед Садханою Літнього Сонцестояння

   
Цього року, перед святом Садхани Літнього Сонцестояння, починаємо глобальну 40-денну медитацію. 2014 року ми медитуємо на другу сутру Єпохи Водолія "Крізь будь які перепони можна пройти".
  Медитуючи на це ми зможемо усвідомити істину природу перепон, що виникають у житті. Ми отримаємо можливість зрозуміти, що трудності вчать нас стійкості і мужності, якостям, необхідним кожному, хто обрав шлях духовного розвитку. 
   Практику починаємо 13 травня і закінчуємо на день Літнього Сонцестояння, 21 червня. Цей день із давніх часів був символом розквіту всіх сил Природи, оскільки Сонце досягає своєї найвищої активності.
   Медитація для Другої Сутри: Мандхавані Крійя
Якщо робота не просувається, значить десь є блок; якщо ви будете повторювати цю мантру, тоді не тільки вона почне працювати, весь Всесвіт відгукнеться.
Йогі Бхаджан, Майстер Кундаліні йоги 4.11.1977
   

Поза: проста, пряма спина.
Мудра: руки на рівні горла, передпліччя паралельно підлозі. Долоня лівої руки дивиться вниз, всі пальці випрямлені і дивляться праворуч, а великий палець лівої руки направлений до горла. Помістіть великий палець правої руки між великим і вказівним пальцями лівої руки, направивши його в центр долоні лівої руки, інші пальці правої руки лежать поверх лівої руки. Затисність великим пальцем правої руки ліву долоню. Тримати мудру на рівні горла на відстані приблизно 15 см від тіла*. 
Очі заплющені.
Мантра:
Аад Сач, Джугаад Сач, Хе Бхе Сач, Нанак Хосі Бхе Сач
(мантра із 17-го Аштападі із Сукхмані Сахіб)
Дихання: глибокий вдих і повний видих, коли монотонно повторюєте мантру. Робіть вдих і продовжуйте. 
Час: 31 хвилина
*Коментарі: переконайтеся, що передпліччя паралельні підлозі. Головне у цій практиці - не ослабляти тиск великого пальця правої руки на ліву долоню. Через деякий час палець може почати боліти, однак тримайтеся!:)
   "Це шабд. Якщо ви зможете ним досконало оволодіти, ви зможете повторювати його правильно в будь-який час без труднощів. Коли ви будете його промовляти, ви будете чути в точності всі слова, чути всередині себе. І тоді, коли б ви його не повторювали - будуть відбуватися дива майстра". 
Йогі Бхаджан
   "Практика цієї медитації, навіть нетривала, направляє нас до нашого серця, розширює свідомість і дозволяє нам розпізнати наш подальший шлях. Всі блоки, котрі здавалися істинними, розчиняться. Коли вам здається, що вас оточує темрява і труднощі, промінь світла обов'язково проб'ється, і ви з легкістю побачите шлях у темряві. Це стан звичайного чуда. Це стійкий стан вдячності - вміти бачити нескінченний потік див, котрі стаються на вашому шляху. Це Дхарма."
Гуручаран Сінгх, Директор навчальних програм для вчителів Кундаліні йоги

Немає коментарів:

Дописати коментар