понеділок, 25 квітня 2011 р.

Ванно-йога)

   Є така прекрасна йогічна практика очищення, яку можна проводити просто таки у своїй ванні (і це не хатха-йогівські анусні практики, а доволі мила, приємна і цілком дієва естетична річ:). 
   У давні часи, коли хтось себе погано почував, йому приносили гарячу воду, мочили в ній простирадла і загортали хворого у 4-5 таких простирадл. Поверх намотували ще 5-6 сухих аж до самої шиї хворого. У такому положенні той знаходився близько 2-х годин і потів. Потім ці простирадла були надзвичайно брудними від токсинів, що виділилися через залози шкіри. 
   Однак нині такі процедури мало хто зможе зробити, тому є чудова альтернатива. Наберіть у ванну гарячу воду, зануртеся у неї по шию (можете підкласти щось під голову). Розслабтеся. Почніть качати животом - вдихніть і на затримці дихання зробіть 26 качань, видихніть і знову повторіть. Продовжуйте протягом 15 хвилин.
   Вода має силу урівноважувати нас, а тепла вода, ще й розслабляти і звільняти від фізичного та ментального бруду. Коли я виконувала цю практику, то додала у ванну простої морської солі і ароматичних масел (не забудьте їх розчинити перед використанням транспортним маслом, медом або іншим емульгатором). Ефект був дивовижний! Відчуття чистоти й блаженства! Однак краще це робити перед сном, або коли вам нікуди поспішати у справах - тіло стає таким поважним і неквапним, людям тонкого нервового типу просто в самий раз!
(за матеріалами Абсолютный баланс, практическое руководство по Кундалини йоге)

2 коментарі:

  1. О! Ця порада дуже влучна! Треба неодмінно скористатись! Дякую за уточнення як правильно додавати ароматичне масло до ванни.

    ВідповістиВидалити
  2. Сат Нам!
    Дуже дякую за нагадування)
    Якось прийшло до мене натхнення і я спробувала цю практику: результат був дивовижним з першої ж спроби. Після вечірньої ванни і цілющого сну у мене зникли висипання на тілі й обличчі, а одразу після процедури було відчуття абсолютної чистоти й оновлення)

    ВідповістиВидалити