понеділок, 25 квітня 2011 р.

Йогі Бхаджан про молитву

   Мантра - це сила слова. Молитва людини, що окрилена силою слова, - це сам прояв Божественності. І ритм має бути таким. Саме ритм створює вібрацію. Саме вібрація рухає Всесвітом. Якщо ви зможете дати вібрації позитивний заряд ніщо не стоятиме між вами і Вами.
   В чому сенс молитви? Що це? Молитва - це не розмова із Богом, немає необхідності говорити з душею. Душа вже у вас і розмовляє навіть без вашої допомоги.
   Є два дієвих способи розвинути в собі невідоме - бхакті і шакті. В бхакті - ви використовуєте силу відданості, ви поклоняєтеся і стаєте нулем, цим шляхом слідує багато людей, однак це не приймається людьми Заходу, їм це складно. В шакті ви стаєте Нескінченністю. Ви знаходитеся поряд з Нескінченним і свідомо зливаєтеся із ним.
   Якщо ваша бхакті сильна, то ви можете розвинути і шакті. Водночас, як і ясна шакті приведе вас до вдячності і безстрашшя бхакті.
   В кундаліні йозі ви знайдете практики бхакті так і шакті, вони звертаються до обидвох якостей нашого характеру. Дисципліна садхани (щоденної практики) і розвиток усвідомленості - головні засоби при досягненні цілі.

Немає коментарів:

Дописати коментар