понеділок, 25 квітня 2011 р.

Кічрі (рецепт Йогі Джи)

  
    Яке кічрі більш смакує вам - з овочами, присте чи може з тофу? Якщо ви ще не смакували цієї дивовижно смачної і корисної страви, то сьогодні це можна виправити, - головне бажання, а рецепт і описи нижче.
   Так ось, кічрі, кічарі або кічаді - це страва із суміші рису, машу (мунг далу) і спецій. Це вегетаріанська страва, яка є головною окрасою аюрведичної кулінарії. залежно від пропорцій цією стравою можна балансувати доші, лікувати ментальні та фізичні недуга або ж просто їсти і насолоджуватися. Ця страва легко перетравлюється, дає силу і стійкість, насичує всі тканини тіла. Для приготування краще брати рис басматі - він і красивий і корисний (при варці видовжується, але не розширюється, такщо його якість просто перевірити). Рис і маш - це відмінна білкова комбінація, так необхідна кожному із нас. 


    Два роки тому я мала практику 40-денної монодієти на цій йогічній каші - їла тільки кічарі і пила тільки воду або трав'яний чай. Дуже особливий етап. З тої пори кічарі люблю ще більше. Далі ділюся рецептом, що давав Йогі Бхаджан своїм студентам:
1 чашка мунг дала
1 чашка рису
9 чашок води
2 чашки селери
2 чашки моркви
2 чашки буряка
2 подрібнені цибулі
1\3 чашки подрібненого імбиру 
8-10 зубчиків часнику (за бажанням)
1 ч ложка куркуми
1 ч ложка Гарам Масали
1\2 ч ложки чорного перцю
1 ч ложка подрібнених червоних чилі перців
1 ст ложка солодкого базиліка
2 лаврових листка
5 стручків кардамона (насіння)
Сіль, зелень, тамарин за смаком.
Приготування:
Замочіть на ніч мунг дал. Промийте боби із рисом, варіть їх на середньому вогні, додайте овочі до рису з мунг далом. Розтопіть масло на пательні. Дадайте цибулю, часник, імбир - протушкуйте на середньому вогні до золотистої шкірки, додайте спеції, потім рис і трави. Гарно помішуйте. Консистенція має бути як густий суп.
(даний рецепт на 4-6 порцій! якщо хочете приготувати для проби, враховуйте це:)

Немає коментарів:

Дописати коментар