пʼятницю, 21 жовтня 2011 р.

Масаж ступень

   Ступні дуже важлива частина нашого тіла. Саме на них зосереджена велика кількість рефлекторних зон, правильно діючи на які можна впливати на весь організм. Також стопи мають особливе енергетичне значення, вважається, що тут знаходиться наше Тонке тіло. Тут знаходяться закінчення всіх 72 тисяч нервів тіла.Коли кажуть "лотосні ступні", це означає, що той до кого так звертаються наділений вищою формою святості, і до його лотосних ніг схиляється той, що так каже. 
   Краще всього цю процедуру робити на ніч, це забезпечить глибокий безтурботний сон. Перед процедурою зробіть прохолодну ванночку для ніг, бажано із морською сіллю та ароматичним маслом. Для масажу ступень гарно підходить мигдалеве масло а ще краще гхі. Бажано спочатку почати із правої ноги. Для початку помасажуйте точку в центрі підйому ступні - це корисно для серця. Потім великим пальцем руки помасуйте великий палець ноги, точку в центрі пальця із сторони підошви. Це регулює гормональну діяльність. Далі масажуйте суглоби біля початку пальців (від великого до мізинця), потім пройтися по самим пальцям, обережно відтягуючи кожен із них. 
   Обійміть всі пальці ноги рукою і гніть їх вперед-назад. Стимулюйте "життєву лінію" - лінію від середини п'яти до основи пальців такими ж рухами. Розминайте стопу, ніби ви замішуєте тісто. І на сам кінець поплескайте підошву ноги долонями, а потім ніжно проведіть руками по ногам аби зняти остаточну напругу. 

   Бажано приділити по 10-15 хвилин кожній нозі, однак робіть це собі в задоволення, імпровізуйте та включайте інтуїцію. 

2 коментарі: