неділю, 22 січня 2012 р.

Гандуша

   Гандуша або Гандушаді -  це масляна ранкова аюрведична процедура. При регулярному виконанні, це покращує якість роботи смакових рецепторів, є гарною профілактикою карієсу, допомагає від неприємного запаху із рота; укріпляє зуби, ясна, поліпшує овал обличчя і робить наш голос ще більш милозвучнішим.
   Як же досягнути всіх цих перелічених результатів? Доволі просто - набираєте в рот достатню для полоскання кількість сезамової олії (або іншої) і утримуєте її, злегка перемішуючи в ротовій порожнині, також полощете горло (виконувати краще після чищення зубів, ясен та язика (натщесерце)). Це займе близько 3-х хвилин (також зустрічають рекомендації від 5 до 20 хвилин і при цьому ніби проціджувати олію крізь зуби). 
   Ця процедура видаляє всі шкідливі речовини, що накопичилися в роті за ніч. Масло виступає, як абсорбент ами (відходів організму), тому ні в якому разі не ковтайте масло! (Стверджують, що це може спричинити отруєння своїми ж рідними токсинами:). Після використання олія має стати молочно-білою, це означає ви гарно виконали процедуру. Після можна ополоснути рот підсоленою водою або просто достатньою кількістю теплої води.  
   Особливо необхідно робити гандушу жителям мегаполісів та промислових зон. Також дуже рекомендовано перед виходом на вулицю змазувати слизову носа сезамовим маслом - це гарна профілактика від інфекцій. 
   Спробуйте виконувати цю процедуру щодня протягом 2-х тижнів, і ви помітите її дійсно чудовий ефект і те, що у вашому арсеналі з'явилася ще одна гарна і корисна звичка! 

Немає коментарів:

Дописати коментар