неділю, 22 січня 2012 р.

Чаванпраш

   Чаванпраш - це мало не найпопулярніший аюрведичний засіб. Це одна із найбільш древніх расаян, що згадується ще в давніх ведичних писаннях - Ріг-веді та Махабхараті.
   У чому його унікальність та корисність? Він діє на всю систему нашого тіла в цілому. Зовні він виглядає як джем, або яблучне повидло, на смак теж нагадує щось типу пряної пастили. В його склад входить близько 50 різних компонентів природного походження. 
   Чаванпраш є природним біорегулятором, що балансує обмін речовин, укріплює імунітет, омолоджує тканини тіла, дає активність та бадьорість мозку, також допомагає при респіраторних захворюваннях, проблем із травленням, нормалізовує сечостатеву систему, покращує зір, пам'ять, сприйняття світу..
   Приймаю цей тонік протягом останнього місяця і страшенно задоволена - це найсмачніше із всього корисного, що я до цього їла - його можна пити разом із вечірнім і ранковим молоком із спеціями, із топленим маслом, можна намащувати на хліб.. Звісна річ, проконсультуйтеся із відповідним спеціалістом перед прийомом, однак, на скільки я знаю, ніяких побічних дій немає. Є люди, які постійно його приймають, як біо-добавку. Особливо необхідно це робити після 40 років. Хоча в наш час, думаю, корисно буде всім (для дітей дозування менші). 

Немає коментарів:

Дописати коментар