неділю, 22 січня 2012 р.

Йога від посивіння

   Ви помітили, що останнім часом доволі багато ще досить молодих і навіть юних людей стикаються із проблемою посивіння. Звісно у наш час можна це виправити фарбуванням, або милуватися і навіть пишатися ранніми ознаками прекрасного мудрого зрілого віку, однак можна і пропрацювати цей момент.
   Вважається, що раннє посивіння передається спадково, залежить від екологічного стану довкілля, тощо.. Однак на практиці це не завжди підтверджується. Як на мене, більш ймовірною є версія про психосоматичне походження - стрес, депресія, надмірне хвилювання. У кожному із цих станів, якщо відстежувати, дихання частіше за все поверхневе і неспокійне. До крові поступає менше кисню, котрий, між іншим, живить і шкіру голови теж. 
   Також, якщо поспостерігати за поставою людини в стресі, то можна помітити її сутулість, певну "похиленість". Плечі та шия - це те, куди ми так часто любимо складати свої явні та надумані проблеми, через це утворюється затиск у цьому місці і відповідно, кров тут циркулює сповільнено. 
   Із біологічної точки зору, сивина - це волосся без пігменту. Знижується синтез білків, поступання амінокислот, поживних речовин. 
   У Кундаліні йозі є такий чудовий адресний комплекс, що допомагає запобігти сивині та уникнути проявів старості:
Стійка на плечах
1.Стійка на плечах, пальці тягнуться вгору, бити себе п'ятами по сідницях у ритм із Диханням Вогню. Це розвантажує від напруги нервову систему, дає полегшення у області тазу, об'єднує енергію прани та апани, балансує внутрішню місячну та сонячну енергії. 1-3 хв.
2. Проста поза, руки складені чашечками на рівні свадхістани. Вдих і швидкий видих, використовуючи тільки плечі для того щоб виштовхнути повітря (вдих відбувається автоматично, від спустошення легень). Це працює із нашими серцем, легенями і кров'ю. 1-3 хв.
3. Знову стійка на плечах - статично перебувати у позі 1 хвилину. Потім знову із Диханням Вогню ще хвилину.
4. Релаксація 5 хвилин. Сконцентруйте енергію у області 3-го ока і максимально розслабте своє тіло. Дуже часто, здавалося б, така просто вправа, дає максимальні результати для розслаблення нашої нервової системи, від дії стресу та негативності і для омолодження організму. 
6. Медитація. Ви можете використовувати свою щоденну медитацію або підібрати іншу (існує дуже великий перелік для медитацій для краси, заспокоєння та відчуття істинної гармонії). 
   Аюрведа пропонує нам зовнішньо використовувати масло брамі - втирати його в шкіру голови протягом 5-7 хвилин, закутати голову м'якою тканиною і залишити так на годину, ідеальний варіант на ніч - потім змити. Це унікальне масло не тільки покращить якість волосся, а й покращить мозковий кругообіг і заспокоїть нервову систему. Всередину дуже гарно приймати Брахма расаяну (мозковий аюрведичний тонік для поліпшення  психо-емоційного стану, інтелектуальної діяльності; перед використання, звісна річ, порадьтеся із компетентним спеціалістом) та Чаванпраш.
   А раптом ви все ж за фарбування то волосся, або просто вам до вподоби таким чином змінювати свою зовнішність, то рекомендую звернутися до гарних аюрведичних фарб на основі рослинних барвників. 
   Щоб ви не обрали - насолоджуйтеся життям на повні груди!



Немає коментарів:

Дописати коментар