четвер, 6 травня 2010 р.

Свадхістана - друга чакра




   Свадхістана (буквально, "власне житло" із санскриту, а ще часто її називають "солоденька") – це друга чакра, або чакра сексуальної енергії. Її колір - оранжевий, стихія – вода, розміщення – в області тазу, між лобковими кістками. Повязана із відчуттям смаку.
   Ця чакра відповідає за творчість у всіх своїх проявах у тому числі й сексуальну гру. Вона пов’язана із тим як ми сприймаємо нашу сексуальність, відповідає за нашу статевий інтерес та потужність, за емоції, сексуальні стереотипи. Також саме тут знаходиться наш авантюрний центр, кураж, дуркуваті веселощі, відвязність, розкутість, відкритість новому,
   Ця чакра є центром невідфільтрованих емоцій. Дуже важлива її функція – це розуміння і прийняття іншого, його особливостей та індивідуальностей.
Ось як виглядають люди із ведучим другим центром:

   Часто, коли у людини є незбалансованість у цьому центрі, вона страждає на всілякі сексуальні розлади – може бути або ледь не маніяком або ж навпаки, притримуватися целібату (одне, є полюсом іншого, крайності ближчі один до одного, ніж до центру).
Пісенька гуру росрок-н-ролу БГ якраз про чоловіка із незбалансованістю свадхістани:

   Також незбалансованість може проявлятися хворобами у тілі –  органах розмноження, різноманітні кісти, фібріоми, корозії, простатити, імпотенція це все сигнали другого центру. Інколи можна бачити такий тип фігури, коли (при доволі худорлявій комплекції) відсутня талія і є певні жирові відкладення у її зоні, так звані "вуха". За моїм спостереженням і свідченням інших спостережників:), ця тенденція набула масовості у дітей народжених у пізні 80-ті та 90-ті роки. Ймовірно, це може бути пов’язано із певною недолюбленістю, недопещеністю, діткам недорозказали які вони прекрасні і особливі, які вони унікальні у своїх проявах, красі (адже невпевненість, що базується на цій чакрі саме стосується своєї привабливості, постійному порівнюванню із іншими, рівнянню на чужий зразок: якщо кучеряве волосся, обов’язково буде випрямляти щоб бути як Н, якщо худа, буде страждати щоб бути, як П і так далі).
   Хоча всі дисбаланси сформувалися на якомусь фоні ще в дитинстві, навести рівновагу із цим питанням можливо майже у кожному віці (головне мати націленість і бажання).
   Кундаліні йога школи Йогі Бхаджана, це унікальна чиста практика, яка допомагає сучасній людині жити в умовах швидкого й вимогливого нового часу. Є спеціальні вправи для балансування цієї чакри і цілі комплекси, розроблені саме для свадхістани. Також медитацій для довіри до Всесвіту, оточення, і, відповідно до себе самого. Однак, якщо ви не практик, то можете все рівно взяти кілька корисних прийомчиків для себе.
   Перша неважка вправа – це прогини в спині. Ось відео-інструктаж як це правильно робити:

   Також присідання у позі жаби:

Якщо ці дві вправи ви додасте до своєї гімнастики або практики, то регулярно і правильно виконуючи, через деякий час відчуєте помітні зміни.
Всього найкращого і сяючої вам свадхістани!

 

 

 


 

2 коментарі: