пʼятницю, 2 березня 2012 р.

Пам’ятка для тих, хто щойно почав практикувати кундаліні йогу


   Цей матеріал буде корисним тим, хто щойно приєднався до практики. 


Структура класу: заняття складається із розігріву, основного комплексу та медитації.

Одяг: будь-який зручний одяг, що дає вам вільно рухатися (бажано з натуральних тканин та вільного крою). Також краще займатися без прикрас, щоб запобігти можливому дискомфорту при виконанні вправ. Заняття проходять босоніж (можна але не бажано займатися в шкарпетках).

Що бажано з собою мати на занятті: легкий плед або широкий шарф – щоб зберегти комфортну для тіла температуру під час релаксації, пляшечку з негазованою водою (протягом заняття рекомендується пити воду маленькими ковтками). 

Для жінок: під час жіночих днів, особливо у піковій фазі активності, не виконуйте перевернуті пози і вправи на прес, кореневий замок та дихання вогню, оскільки це може спровокувати активність виділення (однак, якщо ви відчуваєте необхідність у їх виконанні, то можете робити перелічені практики, однак з меншою інтенсивністю). У період вагітності необхідно змінити заняття у загальних класах на спеціальну йогу для вагітних.

Їжа: до заняття не рекомендовано вживати їжу за 2-3 години.

Протипоказання: гіпертонічна хвороба, епілепсія, вроджений порок серця, Жовчокам'яна хвороба, алкогольні чи наркотичні сп’яніння, період прийняття транквілізаторів, антидепресантів, психотропних препаратів тощо.

Приємної та ефективної вам практики!

Немає коментарів:

Дописати коментар