вівторок, 13 квітня 2010 р.

5 мигдалевих горішків для 5 чакри

5 чакра часто виступає у ролі такого собі піонер-вожатого усього організму та інших чакр. Майже все, що ми не робимо - це взаємодія вішудхи (5 чакри) із чимось іншим. Вона бере участь у нашому балансі, сум'ятті, почуття, спілкуванні, мисленні, інтуїції, в поцілунках, в сексі, в підніманні руки, ноги, вилосоплюванні язика.. Вона завжди з нами у всьому. 
Кундаліні йога має дуже багато комплексів та медитацій для приведення цієї чакри в гармонію. Однак крім цього є ще гурманська дієта для вішудхи.
Йогі Бхаджан казав, що горіхи мигдалю чудові для  очей, носа, і горла. Мигладь в аюрведі називають бадам, тобто той, що виводить слиз із організму. От що рекомендується робити: замочити на ніч 5 мигдалевих горішків, ранком зняти з них шкірку і рительно пережовувати. Ось у цьому і підступ, - пережовувати слід 30-45 хвилин. У вас у роті має утворитися молочна паста. Це дуже просто перевірити: якщо потрапляються ще тверді гранулки горіха - жуйте далі. Коли нарешті ви змелете своїм природнім блендером цю суміш, то смак не схожий ні на що інше. Це вже буде щось абсолютно нове, а не просто пережовані 5 горіхів (схоже, як у гомеопатичній медицині). А головне - це кращий засіб для очей, носа і горла!
Жуйте із задоволенням!:)
Цієї гастрономічної звички варто притримуватися 40 днів. Для того, щоб ефект був сталим.

2 коментарі:

  1. пережовувати треба всі одразу чи по черзі???

    ВідповістиВидалити
  2. ранком, виймаєш запарені горіхи, знімаєш із них шкірку (вона дуже легко знімається після замочування) і всі 5 одразу пережовуєш.
    Смачного:)

    ВідповістиВидалити