четвер, 29 квітня 2010 р.

Йогі чай


 Частіше за все, йоги, що харчуються за аюрведою ігнорують чаї. Однак сьогодні рецепт особливий, так званого нечайного чаю (оскільки чомусь в нас така традиція всі гарячі напої крім кави називати чаями, хоча рослини чай там може і не бути).
  Йогі чай дуже приємний на смак, він укріплює здоров’я, балансує нервову систему, очищує кров, позитивно впливає на травлення, посилює потенцію у чоловіків, а жінкам надає енергію тіла.
   Готується цей цілющий напій таким чином:
Залити 3-4 л окропу спеції, кипятити суміш на маленькому вогнику 20-30 хвилин поки вода не набуде золото-коричневого кольору. Остудити і процідити. За бажанням можна додати соєвого або звичайного молока (тоді з молоком напій слід довести до точки кипіння). Підсолодіть за смаком.
   Такий чай можна зберігати в холодильнику і пити, як холодний, а можна грітися ним мерзлими буднями.
Які спеції потрібні:
-         15 гвоздик
-         20 зелених стручків кардамону
-         20 горошин чорного перцю
-         3 шматочки кориці
-         8 шматочків кореня імбиру
-         пів чайної ложки будь-якого чорного чаю (за бажанням)
-         3 чашки молока (за бажанням).
   Якщо ви підсолоджуєте медом, то краще це зробити, коли напій майже охолоне, памятайте, що мед, розчинений у гарячому напої може зашкодити.
Такий чай може стати чудовим замінником кави або й інших допінгів для активізації.
Йогі Бхаджан сам вчив своїх студентів цих рецептів, і згодом вони створили компанію Yogi tea. На сьогодні це один із найуспішніших проектів здорового харчування в Америці. Також такі чаї продають в Європі і Росії та інколи завозять і до нас.
  Однак ви маєте чудовий рецепт, і, сподіваюся, натхнення приготувати такий божественний напій для себе і своїх близьких.
Смачного!:)

1 коментар: