вівторок, 28 червня 2011 р.

Молоко на ніч



 Я вже писала про користь молока для тонких та фізичного тіл людини і про особливості його споживання. Сьогодні – про молоко перед сном.
Для чого це взагалі робити? Якщо важко заснути, сняться якісь не дуже приємні фільми і нервова система часто викидає коники у непідходящих місцях – вечірнє молоко допоможе! Воно насичує нас оджасом (життєдальною енергією), збільшує тонку силу ума і розуму – дає умиротворення і водночас бажання діяти. Очищує ментальність.
Бажано молоко пити з 18 до 20 години вечора, із розрахунком, що ви лягаєте спати не пізніше 21-22 години (вважається, що сон із 22 години до 24 – це „сон  краси” – саме в цей час відпочиває ум і розум, якщо цей час регулярно пропускати, з’явиться дратівливість, нервовість – вбивці краси та успішності).
Перед споживанням, молоко бажано довести до кипіння (корисні якості при цьому не втрачаються). У вечірнє молоко можна додавати фенхель, куркуму і кардамон – вони заспокоюють нервову систему. При безсонні можна додати гвоздику, духм'яний перець, валеряну (молоко підсилює їхні якості у десятки разів). Також бажано підсолодити злегка молоко – невеликою кількістю цукру або липовим медом (вважається, що інші дуже збуджують систему). Пити слід гарячим.
Якщо ви пєте молоко ранком – можете додавати ті ж само фенхель і кардамон, також корицю шафран. Ранком можна пити навіть прохолодне молоко, однак тепле краще засвоюється.
Є люди, котрі не дуже люблять пити молоко, однак заінтриговані обіцяними результатами. Що робити? Спробуйте пити молочко хоча б по ложечці. Через якийсь час вам захочеться збільшити порцію. Ведичні джерела стверджують, що ті, хто не любить або не може пити коров’яче молоко мають деякі погані схильності характеру, люди із доброчесними якостями засвоюють його краще. Якби там не було, все має і зворотній зв’язок, саме вживаючи молоко можна покращити якості характеру, розвинути таким чином свою доброчесність.
Кількість вечірнього молока на ніч кожен визначає індивідуально. Вважається, що жінки краще засвоюють молоко, ніж чоловіки (відповідно, вони можуть пити його трішки більше), люди похилого віку погано перетравлюють цей продукт, тому їхня порція молока має бути невеличкою.
Смачного і благосного вам вечірнього молокопиття!





Немає коментарів:

Дописати коментар