пʼятницю, 23 вересня 2011 р.

Гімн епохи Водолія

   Майстер Кундаліні йоги, Йогі Бхаджан, залишив нам прекрасну практику для м'якого і приємного переходу від епохи Риб до епохи Водолія - медитацію для Непереможного Духа (світова громада Кундаліні йоги почала практикувати цю медитацію 14 лютого 2009 року і завершиться вона 10 листопада 2011, однак кожен може приєднатися. Якщо почати 2 жовтня, то буде 40 днів медитації - час, за який ми можемо отримати новий досвід і вдосконалити свої якості).
   У чому особливість зміни епох? Це можна порівняти із зміною правителів. Комусь при одному жити  краще, він відповідає його вібраціям, комусь при іншому. Водолій несе нам сяйво, інтуїцію і співпрацю, це час інформації і шалених ритмів, тому тінню часу буде депресія і конфлікти. Адже не кожен готовий змінювати власні патерни поведінки у ритмі Всесвіту. Саме для цього ми і практикуємо Гімн епохи Водолія.

   Практика медитації така:

проста поза, рівна спина, ліва рука в гьян мудрі на коліні, права тримає листочок із текстом, 30 сантиметрів від тіла на рівні серця (однак, якщо у вас не опиниться тексту, можна скласти обидві руки в гьян мудру), якщо ви практикуєте із листком, то слід сконцентруватися на тексті і медитувати на нього.
Мантру слід промовляти із концентрацією на звуковому потоці. Перші 7 хвилин співати у положенні, описаному вище, потім продовжувати співати, заплющити очі, покласти руки на серці, із силою натискати - ще 2 хвилини, потім пошепки наспівувати мантру ще хвилину, і ще 30 секунд вже буз музики. Вдих-видих і розслабитися. (Всього 11 хвилин, також можна практикувати 31 хвилину, тоді час збільшити пропорційно).


Текст:
Сат Сірі         Істина, Процвітання та Велич
Сірі Акал       Великий, Невмираючий, Той кому невідома смерть
Сірі Акал
Маха Акал     Нескінченний, Безсмертний
Сат Нам         Істина - Ідентифікація, тобто є Ім'я
Акал Мурт     Втілена форма або образ Нескінченності
Вахе Гуру       Екстаз від Наповненості і руху від темряви до світла

Запис, під який рекомендовано робити практику, у виконання Снатам Каур можете завантажити тут.


Немає коментарів:

Дописати коментар