суботу, 24 вересня 2011 р.

Як зробити справжнє селянське масло

   Після матеріалу про топлене масло (гхі), мене часто запитували з якого саме масла краще його робити. Звісно, із домашнього! На моє щастя, є чудові люди, які возять до міста розкішні селянські продукти. Але раптом мені закортіло самій створити масло, і це один із найдивовижніших кулінарних досвідів!
   Берете півтора літра хорошої домашньої сметани, наливаєте в скляну трилітрову банку і починається таїнство! Калатаєте банку і відчуваєте, як із вашого серця щось виходить і заповнює простір між руками, і це такий прекрасний акт творення, що неможливо намилуватися! Спочатку сметана густа, потім вона стає несподівано рідкою і на банці з'являються масляні зернинки - це ознака, що ви наближаєтеся до фінішу. 
    Колись в дитинстві я підгледіла подібну сцену - ми з бабцею дивилися вечірню казку і вона щось магічила із банкою, а ранком було смачнезне масло! Мабуть, я багато років вже хотіла повторити те дійство. А ще цікавим рушієм було ніжне магічне слово "пахтать". Хто знайомий із ведичними міфами, знає, що півбоги пахтали молочний океан щоб отримати нектар безсмертя амріту. Це було щось дивовижне - деви і асури взялися за змія Васукі, як за мотузки із різних частин океану і таки добули чарівний еліксир і ще багато чого надзвичайного.
Деви і асури збовтують молочний океан

    Час збовтування - приблизно 15-20 хвилин. Я під це дійство дивилася фільм Теппер про двох шалених закоханих, які навіть не помітили як вони померли. Всі ці шматочки масла в моїй банці і комедійні сцени двох душ без матеріального тіла, які так хотіли зробити щось хороше щоб потрапити в рай, створили дуже позитивний і енергетичний продукт. А побічним і приємним бонусом виявилася неймовірно смачна маслянка або пахта, яка ще до всього й дуже корисна. 
   

2 коментарі:

  1. А разве не из сливок масло делают?

    ВідповістиВидалити
  2. О! Круто! Дякую, що нагадала всі деталі як це правильно робити. Я колись вже пахтала у дитинстві. Треба повторити!

    ВідповістиВидалити