суботу, 10 грудня 2011 р.

Дрішті - концентрація погляду в Кундаліні йозі

   На заняттях ми часто тримаємо фокус на певних точках. В йогічній науці це називається Дрішті. У практиці Кундаліні йоги очі найчастіше закриті. Часто, починаючи практикувати, ми взагалі не можемо тримати очі заплющеними, або тримаємо їх заплющеними із зусиллям. Із часом прийде розслабленість у цій практиці. 
   Найчастіше ми фокусуємо погляд на Сахасрарі,  дивимося, закоченими очима на неї, як в люк даху. Або ж спрямовуємо погляд у зону міжбрів'я чи заплющуємо очі на 9/10 і дивимося на кінчик носа або підборіддя.  
   Що ж відбувається із фокусуванням погляду на ці точки?
Якщо ми направляємо наш погляд на аджну, то це стимулює гіпофіз, підсилює нашу інтуїцію, також це впливає на сушумну - центральний енергетичний канал, крізь який струменять пранічні потоки. Це автоматично вибудовує зв'язок із нашою аурою

   Коли ми фокусуємося на кінчику носа, то це підсилює роботу шишкоподібної залози і лобових частин головного мозку. Цей фокус тримати важче на початку, однак із практикою все налагоджується. Із такою концентрацією погляду частіше за все зображають Будду.
   Підборіддя - це місячний енергетичний центр, фокусування на ньому дає нам охолодження та заспокоєння, також сприяє інтроспекції, самозануреному спогляданню.
   Фокусування на коронній чакрі стимулює її роботу а також шишкоподібної залози. 

Немає коментарів:

Дописати коментар