пʼятницю, 22 березня 2013 р.

7 мантр Кундаліні йоги для 7 чакр

 У попередній публікації ми розглядали семирічні цикли у контексті ведичної науки Чакравідья. Цей пост присвячений музиці, мантрам та способу згармонізувати чакри за їх допомогою.
   Тож перша чакра дуже відгукується до вібрацій Мул Мантри, адже Муладхара - це корінна чакра, а Мул Мантра - корінна мантра, у котрій зібраний весь сік, вся квінтесенція, всі знання. Виконання цієї мантри усуває страх, дає почуття стабільності, стійкості, безпеки, допомагає відчути досвід любові Матері Землі, свою необхідність на тілі її планети,свою роль і врешті місію.

   Друга чакра налаштовується закликами до Аді Шакті, споконвічній Божественній Силі, жіночій іпостасі. Це допомагає налаштуватися на потік творчості, зцілити болі від емоційних прив'язаностей, болі та неспокою, що завдавала нашим почуттям стихія Води.



   Третя чакра живиться сонячною енергією вібрації мантри Хар, що означає акт творення. Якщо вам бракує сяйва, сили волі, здатності доводити почате до кінця, структурованості, успіху, запалу - Хар, те, що підніме вас над слабкістю та кволістю. 



   Четверта чакра, простір сповнений енергії стихії Повітря, відповідає за здатність дарувати і отримувати любов, за сердечність, відкритість, наповненість. Гуру Гуру Вахе Гуру Гуру Рам Дас Гуру - ось мантра цього центру.



   П'ята чакра відповідає за самовираження, творчість, комунікацію у вищому прояві. На розкриття цієї енергії спрямована мантра Хамі Хам Брам Хам.


   Простір Третього ока, Шоста чакра відповідає за інтуїцію, знання, мудрість. Мантра Онг Со Ханг з'єднує нас із чимось незрівнянно більшим, дає розширення, відповіді на питання.


   Сьома чакра відома як Десяті врата  - дає людині досвід реалізації, зв'язок із Всесвітом. Саме мантра Вахе Гуру з'єднує кінечне із Нескінченним. 




Немає коментарів:

Дописати коментар