неділю, 11 серпня 2013 р.

Йога-словничок: різновиди мантр і звуків

    Всі ми щось чути і навіть практикували наад, шабд та мантра-медитацію, далі більш детальніше аби розібратися конкретніше. 
   Перш за все мантри - це звукові сполуки, формули, які  змінюють звичні схеми поведінки ума і  хімію мозку у відповідності із законами фізики та метафізики. 
   Наад - це сутність самого звуку, гармонія вібрації, за допомогою якого ми можемо отримати досвід переживання Нескінченного.
   Шабд - це звуковий потік, що розчиняє хибне его, що заважає пізнанню істини, розумінню свого істинного Я і можливості діяти із нього.
   Сімран -  буквально "пам'ятування" Єдиного через звуковий потік.
  Джаппа -  буквально "повторювати". Практика повторювання мантри вголос (часто на чотках) для досягнення сімрана. 
   Аджаппа джап - "повторення без повторення". повторення мантри подумки, що розвинулося автоматично, як наслідок тривалої джаппи. Коли кожна клітинка вібрує цей ритм.

   Йогі Бхаджан про мантри природу звуку:
   "Кожен елемент Всесвіту постійно знаходиться у стані вібрації, що проявляється для нас у формі світла, звуку чи енергії.органи чуття людини сприймають лише незначну частину нескінченного діапазону вібрацій, тому нам важко зрозуміти, що Слово, про яке говориться у Біблії, насправді є сукупність вібрацій, що є в основі світобудови і його підтримки. 
   За допомогою мантри людина може налаштувати свою свідомість цієї єдиної множинності. Вібруючи певний звук чи звуковий потік в ритмі із диханням, можна підвищити свою чуттєвість до всього спектру вібрацій. Це схоже на те, як беруть ноту на струнному інструменті. Іншими словами, якщо ви вібруєте, Всесвіт вібрує разом із вами".

За матеріалами "Вчитель Епохи Водолія"

Немає коментарів:

Дописати коментар