понеділок, 16 вересня 2013 р.

Екх Акхарі Чанд, шабд Аджеі Алеі

   
У священному сикхському тексті Джап Сахіб, укладеному 10-м сикхським Гуру Гобінд Сінгхом є неймовірної краси шабд, Екх Акхарі Чанд. У кундалінських колах його більш знають за першими словами Аджеі Алеі. По великому рахунку це повторення Його якостей та імен, що дає людині розширення, зв'язок і налаштовує на тотальну присутність у Реальності.
   Це слова записані Гуру у момент божественного осяяння. Це не думки чи ідеї людського рівня. Гобінд Сінгх був посланцем Бога на Землі, і вся Його велич, краса, сила, багатство, зреченість, мудрість і блаженство описані тут. Читаючи Джап Сахіб, на духовному плані ми починаємо пізнавати, у рамках можливого, велич Вищого. На матеріальному плані це допомагає подолати великі труднощі і серйозні випробування в житті. Джап Сахіб дає силу і стійкість, пробуджує у нас впевненість, що виводить із метушливості та хаотичності, переводить нас, із життя у "ментальному форматі" у більш духовний. Квінтесенцією цього божественного одкровення є 8 паурі Аджеі Алеі.
    Цей шабд можна монотонно начитувати на чотках, або повторювати про себе. Є безліч медитацій із ним. Наприклад одна із практик для процвітання: сісти у просту позу, фокус на кінчик носа, руки у Сараб Гьян Мудрі (як у Сат Крійї, однак на рівні Сердечного центру), розспівувати мантру із пупка 31 хвилину. Потім витягнути руки у мудрі над головою - вдих, затримка, видих; повторити тричі).
  

АДЖЕІ АЛЕІ
аджеі алеі
аб(х)еі абеі
аб(х)у аджу
анас акас
агандж аб(х)андж
алак(х) аб(х)акх
акал дйал
алэйк аб(х)эйк(х)
анам акам
ага(х)а ад(х)а(х)а
анатеі парматеі
аджоні амоні
на рагеі на рангеі
на рупеі на рейкеі
акараман(г) аб(х)араман(г)
аганджеі алейк(х)еі

ПЕРЕКЛАД
Непереможний, Незламний,
Без страху, Сущий скрізь,
Ненароджений, Сущий назавжди,
Непорушний. Сутність всього.
Непереможний, Неділимий, 
Незримий, Вільний від бажань,
Безсмертний, Сповнений добра, 
Неймовірний, Поза формою,
Без імені, Вільний від пристрасті, 
Неосяжний, Непереможний,
Без майстра, Руйнівник всього,

Поза народженням і смертю, За кордонами тиші,
Більший, ніж любов, За межами кольору,
Поза форм, За межами чакр,
Поза кармою, Поза сумнівами,
Поза боротьбою, Надзвичайний.

   Переклад завжди дається для розуміння, так би мовити, як їжа для ума. Однак, читаючи це мовою оригіналу, відчуваєш вібрацію серцем і відкриваються ворота до неймовірної Скарбниці, яку описати земними словами неможливо. 

Немає коментарів:

Дописати коментар