понеділок, 14 березня 2011 р.

Етапи на шляху духовної мудрості

Ви відчуваєте тиск цього світу    і починаєте прагнути духовного.
(с) Йогі Бхаджан

   
   У духовного розвитку є своя еволюція. Почавши медитувати у нас не виростають одразу крила, і небесні ангели не співають нам божественних пісень (а навіть коли і співають, переконайтеся, що все з вами добре, оскільки кожна подорож має свою ціль, навіть і духовна, тож милі визначні місця не мають нас затягнути своєю оманливою красою).
   Сарам Пад - це час, коли ми свідомо знайомимося зі своїм Я, ми натхненні і щасливі. Біль вже не така відчутна, адже ми окрилені вдячністю за дар від вчителя - свій шлях. Це називають "медовим місяцем" на шляху духовного розвитку.
   Карам Пад - це етап роботи над собою, дхарма. Ми починаємо працювати над своїм ростом.
   Шакті Пад (в інших традиціях цим терміном називають ініціацію учня, однак в кундаліні йозі існує самоініціація, і даний термін має відмінне значення). Один із найважчих етапів - екватор і надлом. Саме тут перевіряється наша якість, калібр. Постає вибір - залишитися підмайстром, стати майстром чи кинути дану практику. Також на цьому етапі можна впасти в ілюзію своїх духовних досягнень (що часто називають духовним его). Ще тут можна роздвоїтися сумнівами в собі.  Від цього зарадить тільки смирення й молитва - два потужні інструменти цього періоду. Чому так болісно переживається, - це болі его, оскільки через служіння та молитву ми ставимо себе в рівень "нижче трави, тихше води", а значить позбавляємося від его. Той, хто встояв стає міцною крицею.
   Сахаджа Пад - тут все стає на свої місця - легкість та рівновага стають постійними супутниками практикуючого. Ми приймаємо рішення - вони втілюються у життя. Ми резонуємо зі своїм призначенням, відчуваємо кожну мить і даємо їй пройти і проявитися. Запускаємо в дію технологію процвітання і насолоджуємося грою життя, спостерігаючи роботу Гуру в русі свідомості.
   Сат Пад - ми перебуваємо у гармонії з Всесвітом, живемо в покої милості і щастя, служимо Божественній Волі. 
   

4 коментарі:

  1. Як давно я хотіла дізнатись про це! І стало дуже цікаво встановити я якому саме періодц знаходишся. Здається я визначилась. Я вже здогадувалась про болі его:-)
    Дуже дякую!
    Справді, мені це було дуже необхідно!

    ВідповістиВидалити
  2. та, це такий Рубікон, після якого криця міцна і вічна! (що надихає!:)

    ВідповістиВидалити
  3. А я от думаю: чи познайомився я вже зі своїм я? Чи ще в процесі знайомства:-)

    ВідповістиВидалити
  4. Ну про це тільки своє Я може сказати;)

    ВідповістиВидалити