середу, 8 червня 2011 р.

Сіталі пранаяма - дихання, що охолоджує

   Як ви почуваєте себе цими спекотними червневими днями? Сподіваюся чудово. Але більшості із нас все ж таки занадто гаряче. Але ми всі займаємося Кундаліні йогою, а вона має багато корисних секретів на більшість випадків життя. 
   Сіталі в перекладі із санскриту означає свіжість. Виконуючи це дихання ми охолоджуємо наше фізичне та тонкі тіла. Також цей вид дихання позбавляє нас від токсинів та надмірної гнівливості, заспокоює нервову систему. 
    Як це робити - сідаємо в просту позу, з прямою спиною, дихаємо через язик складений в трубочку. Є два варіанта - вдихати і видихати через язик, або вдих через язик а видих через ніс. Не у всіх язик скручується в трубочку, можна просто його висунути і пропускати повітря через язик (максимально скруглений.
   Минулого року я саме так рятувалася від спеки, також навчила цього дихання деяких своїх родичів, далеких від йогічних практик, вони тепер теж знають як себе охолодити спекотного дня. 
   Також хочу поділитися відео описом цієї практики в інтерпретації моєї улюбленої Маші Калініної - вона чудово та естетично розкаже і покаже цю практику:
  
   Якщо ви не відвідуєте класи або відчуваєте, що робите щось не так, краще зверніться за консультацією до спеціаліста.
     Пам'ятайте, що медитація на дихання - одна із вищих форм медитації. 
     Натхнення у практиці!

Немає коментарів:

Дописати коментар