вівторок, 7 червня 2011 р.

І ще раз про Садхану

   Якось тут вже публікувався матеріал про ранкові кундалінські Садхани, однак там більше емоцій, ніж інструкцій, тому цього разу пост для просунутих йогінів, більше діла та прямих інструкцій для застосування.
   Отож, якщо ви вирішили прийти на колективну Садхану, то вона починається близько 4 ранку. Ви маєте бути до цього готовим. Якщо це не є для вас перешкодою, то перед приходом бажано зробити ішнаан - це такий спеціальний холодний душ. Якщо і після цього ви живі і прийшли на практику, то там ви можете побачити людей у білому одязі а ще можливо і в тюрбанах. Не лякайтеся, - це ваші колеги по ранковій Садхані. Білий вони одягають для того, щоб розширити свою ауру (він додає до 70 сантиметрів аури, тому цей колір корисний для практики), тюрбани дуже корисні, якщо ви довго медитуєте (тканина обов'язково має бути натуральною), це автоматично покращує саморегуляцію мозку також допомагає керувати своїм 6-м центром - аджна чакрою (про тюрбани детальніше напишу іншого разу). 
Гуру Рам Дас
    Ну от, ви нікого не злякалися і тихо собі зайняли місце. Далі все відбувається приблизно так (якщо це Садхана епохи Водолія, яку нам дав Йогі Бхаджан на час переходу). Ведучий Садхани читає Джап Джи, потім відкривається простір, ведучий дає певний комплекс, потім релаксація і медитація. Садхана включає 7 послідовних мантр. (Якщо у когось є питання або потреба - можу вислати тексти і музику а також текст Джап Джи).
    Вважається, що Садхани проводить Гуру Рам Дас, він є покровителем кундаліні йоги і вчителем на тонкому плані нашого майстра Йогі Бхаджана. Він дає силу медитативному розуму і четвертій чакрі. 
   От власне і все. Триває дана практика 2,5 години - це десятина дня, яку ми присвячуємо Абсолюту, решту дня він присвячує нам. Така от чесна угода, можна сказати. Насправді варто спробувати кожному, оскільки кожен отримає власний неподібний до інших досвід.
   Сат Нам
Фатепал Каур, 
вона ж Марина Куценко 

Немає коментарів:

Дописати коментар