Якщо ви вирішили зайнятися своїм здоров'ям і їжу зробити ліками, а ліки їжею, то найкращим помічником вам у цьому буде кічарі. Це древня аюрведична страва, так звана "йогівська каша" із рису і маша. Я вже писала про його чарівні дії і давала навіть класичний рецепт Йогі Бхаджана. Цей варіант страви дещо відрізняється, він не такий пишний і багатий на смак, як попередній, однак він працює над тим щоб збалансувати всі першоелементи нашого тіла.
Рецепт із розрахунку на 4-5 порцій:
- 1 склянка маша,
- 1 склянка рису басматі,
- 1 столова ложка нарізаного свіжого імбиру,
- 2 столові ложки кокосової стружки,
- зелень коріандру,
- 6 склянок води,
- 5 стручків кардамону,
- 4 сантиметра палички кориці,
- 5 цілих гвоздик,
- 10 горошинок чорного перцю,
- 1\4 чайної ложки куркуми
- так само солі
- гхі за смаком
Дії:
Промити рис і маш (останній бажано замочити, якщо є можливість, то на ніч). Кокосову стружку, імбир, коріандр змолоти у блендері (додайте півсклянки води). Розтопити гхі у посудині, додати спеції, потримайте кілька хвильок аби вони віддали маслу свій аромат, додайте те, що змолотили у блендері (або можливо ви віддаєте перевагу ступці), згодом додати рис і маш (із свого досвіду додам, що маш я варила окремо і додавала недовареним, оскільки він потребує більше часу для приготування). коли вся ця суміш подружиться один із одним і вже будуть явні ознаки золотистості, додавайте воду і варіть хвилин 25-30.
Смачного і збалансованого вам обіду!
Рецепт із розрахунку на 4-5 порцій:
- 1 склянка маша,
- 1 склянка рису басматі,
- 1 столова ложка нарізаного свіжого імбиру,
- 2 столові ложки кокосової стружки,
- зелень коріандру,
- 6 склянок води,
- 5 стручків кардамону,
- 4 сантиметра палички кориці,
- 5 цілих гвоздик,
- 10 горошинок чорного перцю,
- 1\4 чайної ложки куркуми
- так само солі
- гхі за смаком
Дії:
Промити рис і маш (останній бажано замочити, якщо є можливість, то на ніч). Кокосову стружку, імбир, коріандр змолоти у блендері (додайте півсклянки води). Розтопити гхі у посудині, додати спеції, потримайте кілька хвильок аби вони віддали маслу свій аромат, додайте те, що змолотили у блендері (або можливо ви віддаєте перевагу ступці), згодом додати рис і маш (із свого досвіду додам, що маш я варила окремо і додавала недовареним, оскільки він потребує більше часу для приготування). коли вся ця суміш подружиться один із одним і вже будуть явні ознаки золотистості, додавайте воду і варіть хвилин 25-30.
Смачного і збалансованого вам обіду!
Немає коментарів:
Дописати коментар