середу, 22 серпня 2012 р.

Йога від куріння

   Проблема нікотинової залежності турбує багатьох. Навіть дехто із практикуючих йогу все ніяк не може вирішити цей момент у своєму житті. 
   Існує така гіпотеза, що насправді курцю хочеться просто глибоко вдихнути, отримати досвід пранаями, розширення, аби зняти стрес і впустити в себе енергію творення. Однак, так як у нашому  світі не прийнято збиратися у перерві на роботі або на сімейному святі в коло і виконувати дихальні практики (до речі непогана ідея:), то люди збираються і роблять тамасичні димові пранаями.
   Як би там не було, ця проблема ще набагато ширша, оскільки людина, усвідомлюючи, що залежність керує її життям почувається вкрай кепсько. Про проблеми залежності скоро з'явиться  матеріал із практикою, виконуючи котру можна налаштувати мозок на життя без залежності.
   Однак зараз поради для курців. Йогі Бхаджан, Майстер Кундаліні йоги, рекомендував їсти жменю родзинок щодня ретельно їх розжовуючи і робити Ватскар крійю. Також описану крійю можна робити без обертів тілом, тоді саме дихання можна виконувати довше, поки ви не відчуєте гіркий присмак у роті (ще рекомендовано складати у трубочку не тільки губи, а і язик (однак він залишається в роті).
   Спробуйте, і якщо це подіє у вашому випадку, не забудьте поділитися із іншими.



Немає коментарів:

Дописати коментар