вівторок, 22 квітня 2014 р.

22 квітня міжнародний день Матері-Землі

   
Сьогодні, 22 квітня ми вшановуємо нашу рідну, добру і терплячу Маму - Землю. Із розквітом природи, навіть найжорсткіше серце пом'якшується і сповнюється вдячністю за всю цю благодать. А вдячність, як відомо - одна із ознак справжньої любові. 
   У традиції Кундаліні йоги цьому дню надають особливої уваги. Адже розуміючи свою роль у планетарному, вселенському процесі, ми позбавляємося від пихи (оскільки роль ця скромніша, ніж може здатися, і, водночас, унікальна, важлива і неповторна), очищаємо своє серце, запрошуємо у свій очищений простір божі енергії радості, добра, процвітання, щедрості і любові.
   "Всесвіт хоче просить щоб ви утвердилися у своєму служінні Матері-Землі, бережіть Землю, станьте мудрецями Землі. Земля-вседержитель, ваша Мати, котра живить вас - ви можете повернути віддячити їй? Те, що служить вам, можна використати в служінні". Йогі Бхаджан, Майстер Кундаліні йоги.

   Протягом тисячоліть йоги розробляли практики, спостерігаючи за природою, особливо тваринами, рослинами, стихіями. Практика Кундаліні йоги і медитація може допомогти нам зрозуміти і прийняти зцілення природним шляхом. Крійї із використанням пози жаби, дерева, кішки-корови, кобри, скелі, сарани тощо - приклад того, як сама природа підказує нам трансформовувати енергію, очищатися, оздоровлюватися, возвишати дух. 
   Дихання, таке як Сіталі пранаяма нагадує нам скручений листочок, що вбирає в себе нічну вологу для підтримання життєзабезпечення протягом спекотного дня. Йогі Бхаджан казав "Обертайте своє життя навколо літнього і зимового сонцестоянь", маючи на увазі - беріть мудрість Землі, живіть в теперішньому, вчіться у добрих вчителів Стихій аби засвоїти свій земний урок втілення і повернутися назавжди до рідної домівки души.
   Що ми можемо зробити цього дня? Щось дуже просте і дієве - посадити  рослини, прибрати Землю від сміття, взяти участь у якомусь суботнику біля дому, зрештою привести до ладу кімнатні рослини, купувати овочі і фрукти у людей, котрі самі їх вирощують (куди ми направляємо енергію грошей, те ми і зрощуємо у свідомості), нарешті, якщо ніякої із перелічених можливостей немає - можна помолитися за Матір-Землю, за те щоб їй хоч трішки легше було переносити всі незручності, що ми їй завдаємо, щоб більше сердець відкривалося дивлячись на її щоденні приклади милосердя, терплячості, доброти, любові. Мама-Земля, ми тебе вітаємо! Будь щаслива, ошатна, квітуча і задоволена!
Бхумі, втілення Матері-Землі
   Практика Кундаліні йоги рекомендована для цього дня:
Пран бханда Мантра Медитація
Проста поза, шийний замок, фокус на аджні, руки в гьян-мудрі (або в "молитовній чаші" права долоня в лівій, розслаблено лежать на ногах), станьте повністю умиротвореними, як спокійний океан. Починайте наспівувати мантру:
Паван Паван Паван Паван
Пара Пара Паван Гуру
Паван Гуру Вахе Гру 
Вахе Гуру Паван Гуру
Час від 11 хвилин до 31.
Паван - це енергія повітря, сама життєва сила, прана. Це Бог у дії, ця мантра збільшує пранічну енергію. Ця медитація дає змогу втілити божественне, робить нас творчими і безстрашними.



Немає коментарів:

Дописати коментар